Lehký italský nákyp

2. června 2017 v 12:29 | dáša |  Z kuchyně




Mám ráda nákypy všeobecně.
K práci potřebujete jen nůž, prkýnko, nanejvýš pánvičku a zapékací mísu.

Italský zeleninový nákyp


Ingredience pro 4 osoby:


2 žluté a 2 červené papriky
4 středně velké cukety
200 g mozzarelly
50 g černých oliv ( nedala jsem, manžel nemá olivy rád )
sůl
čerstvě mletý pepř
2 stroužky česneku ( dala jsem 4 - máme rádi česnek )
svazek bazalky ( dala jsem sušenou )
6 lžic oleje ( na zeleninu používám olivový )


Papriky nakrájíme na hrubé proužky a v troubě opečeme
až slupka popraská a stáhneme ji.
( Byla jsem lína a pekla jsem papriky na půl a červená se velice špatně loupala,
tak ty další půlky jsem nakrájela po upečení na proužky, slupka šla dolů raz dva. )


Omyté osušené cukety ( neloupat) nakrájíme na plátky.



Mozzarellu nakrájíme na plátky a
s paprikou, cuketou naskládáte
do vymaštěné formy, osolíme, opepříme, přidáme olivy.
Nasekaný česnek s nasekanou bazalkou smícháme s olejem.



Dáváme do studené trouby a pečeme 25 - 30 minut
při teplotě "
el. trouba 200°C
horkovzdušná 180°C
plynová stupeň 3


Příloha bílé pečivo.

Dobrou chuť S vyplazeným jazykem

dáša
 


Komentáře

1 Evina Evina | E-mail | 2. června 2017 v 14:11 | Reagovat

Vypadá to moc lákavě :-)
Dášenko,přeji krásný víkend :-)

2 dáša dáša | Web | 2. června 2017 v 14:25 | Reagovat

[1]:A je to moc dobré ( pokud tedy máš ráda zeleninu ) a vlastně i zdravé :-P
Evi, přeji Ti také parádní víkend :-)

3 Intuice Intuice | E-mail | Web | 2. června 2017 v 14:40 | Reagovat

Určitě dobrota, a ještě navíc zdravá - opisuji! :-)

4 Evina Evina | E-mail | Web | 2. června 2017 v 15:49 | Reagovat

Parádní(extra parádní)víkend mám za sebou. Byli jsme Na Moravě :-)
Zeleninu a ovoce miluji :-D

5 ohnice ohnice | Web | 2. června 2017 v 23:50 | Reagovat

Vypadá to moc dobře a pěkně na talířku. :D

6 Jarka Jarka | Web | 3. června 2017 v 9:14 | Reagovat

Také u nás moc neholdujeme olivám, ale jinak ten recept i jídlo vypadá lákavě.
Jak se začne oteplovat, nemá člověk chuť na těžká jídla, takže určitě vyzkoušíme. :-P

7 dáša dáša | 3. června 2017 v 16:13 | Reagovat

[3]: :-P  :-P  :-P

8 dáša dáša | 3. června 2017 v 16:24 | Reagovat

[4]:Evi, Ty se máš :-) Ze Slovácka se vracím domů nabitá energií, radostí a krásnými vzpomínkami na pohodovou náladu :-) Tam se žije pomaleji, lidi se sebou hodně mluví, dokážou postát  v družném rozhovoru při potkání při nakupování a trh je společenská událost a jen tak mimochodem se nakoupí.Když se chceš s někým setkat, tak ho vždy najdeš na trhu, kde prokecáme celé dopoledne se spoustou známých :D
Slovácko je moje největší láska :-)

9 dáša dáša | 3. června 2017 v 16:27 | Reagovat

[5]:Je to dobré i po studenu - když zbude :-P  :D

10 dáša dáša | 3. června 2017 v 16:30 | Reagovat

Jaruško, v horkách mám ráda lehká jídla i po studenu nebo grilovanou zeleninu pokapanou olivovým olejem a s bylinkami, mňam :-P

11 Evina Evina | E-mail | 3. června 2017 v 22:43 | Reagovat

[8]:Ano,souhlasím :-)Letos jsme byli ubytovaní v Kroměříži(takže už Haná).Slovácko je moje slabost :-) My jezdíme do Otrokovic za mojí mamkou. Má 93 let.Už nás nepoznává.Je to smutné.
Tady dnes navečer zapršelo a byla bouřka.Přeji krásné víkendové dny :-)

12 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 5. června 2017 v 15:52 | Reagovat

Tak to bych si dala hned, pečenou zeleninku můžu, díky za tip :-)  :-P

13 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 5. června 2017 v 19:55 | Reagovat

Nejen, že to musí chutnat, ale také to moc pěkně vyhlíží. Já jsem si pod slovem nákyp představila něco sladkého, ale vida vida, jde to i jinak. :-)

14 Amelie Amelie | Web | 7. června 2017 v 15:57 | Reagovat

To vypadá dobře....mňam.

15 Iris Iris | E-mail | Web | 11. června 2017 v 10:18 | Reagovat

Taky si píšu, vypadá to lákavě :-)

16 dauma dauma | E-mail | Web | 12. června 2017 v 12:15 | Reagovat

[12]: Nemáš za co, Evi :-)

17 dauma dauma | E-mail | Web | 12. června 2017 v 12:16 | Reagovat

Maruško, já jsem si také za mlada myslela, že když nákyp, tak sladký :D

18 dauma dauma | E-mail | Web | 12. června 2017 v 12:18 | Reagovat

[14]: Nejen vypadá, ale i chutná - tedy pro toho, kdo má rád grilovanou nebo pečenou zeleninu :-)

19 dauma dauma | E-mail | Web | 12. června 2017 v 12:21 | Reagovat

Martinko, manžel není " králík ", jak říkává, když vidí zeleninu, ale tady si přidal 2X :D Pak řekl: " bylo to vynikající " :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama