Gratinované filé po francouzsku

14. března 2017 v 12:51 | dáša |  Z kuchyně




Gratinované filé


500 g filé ( koupila jsem filé Mylord z mořské štiky peruánské, tažné sítě Tichý oceán ), BEZ PŘIDANĚ VODY A

CHEMICKÝCH PŘÍSAD ( jsme dva, dala jsem 300 g )

O,125 l kyselé smetany ) použila jsem mléko s máslem a citronem )

5O g tvrdého sýra ( nastrouhala jsem hermelín )

50 g slaniny

1 středně velký okurek

20 kaparů nebo další okurek

1 lžíce hořčice

citron

sůl

máslem vytřeme pekáček


Nejdříve uvařím brambory.

Kousky filé pokapeme šťávou z citronu a necháme chvilku odležet.
Opečeme nakrájenou na kostičky slaninu.
Filé posolíme, naskládáme do pekáčku nebo zapékací misky a potřeme hořčicí.
Na jednotlivé porce klademe nakrájené okurky, případně posypeme sekanými kapary nebo další okurky
a kostičkami opečené slaniny.
Vše zalijeme kyselou smetanou a posypeme strouhaným sýrem,
okolo přiložíme půlky oloupaných vařených brambor.
Zapečeme v troubě do růžova.



Také mám pomocníka, no, spíše mlsouna.



Filé pokapané citronem odpočívá dokud neosmažím slaninu.






Tuto úpravu filé máme nejraději.
My totiž ryby moc nejíme.

Dobrou chuť !

dáša
 


Komentáře

1 VendyW VendyW | E-mail | Web | 14. března 2017 v 12:56 | Reagovat

To není vůbec blbej nápad!

2 Libby Libby | E-mail | Web | 14. března 2017 v 13:07 | Reagovat

Dáši, vypadá to nádherně a věřím, že to tak i chutná :-P Ryby mám ráda :-) Krásný skorojarní den přeju ;-)

3 Jitka Jitka | Web | 14. března 2017 v 13:07 | Reagovat

Vypadá to velmi vábně. Já jsem dnes nevařila pro dva, ale jen pro sebe a tak jsem si udělala mořskou štiku na másle a k tomu salát Coleslaw a taky jsem si pošmákla. :-)

4 Kitty Kitty | Web | 14. března 2017 v 14:44 | Reagovat

Výborný recept. Zrovna dnes jsem si taky lahodila na filé z lososa (vynucené receptem) pokapaným citronem, s vařeným kuskusem a 150 g červené papriky. Nemělo to chybu, budu si to dělat častěji. Zbytek dnešního lososa asi udělám hned na večer pro hospodáře, ať ví, jak chutná zdravá strava. Mám zbytky všeho  a tak je upotřebím. Ten si dá! Dnes měl ale řízek a vlastně má zbytek na večeři. Uvidím, třeba si dá lososa zítra na snídani, je to drobná porce a na snídani se hodí.
Dobrá volba - dostat do sebe ryby, které moc nemusíte ;-)

5 Intuice Intuice | E-mail | Web | 14. března 2017 v 16:25 | Reagovat

Zajímavé! Ten recept neznám. Zkusím! :-)

6 Zdenka Zdenka | Web | 14. března 2017 v 18:56 | Reagovat

Moc dobře to vypadá :-P  :-P  :-P

7 Jarka Jarka | Web | 14. března 2017 v 19:52 | Reagovat

To vůbec nevypadá špatně, láká mě to vyzkoušet jen je škoda, že nemůžeme ochutnat.
Mám totiž trochu obavu, jestli to není kyselé když je ryba zakápnutá citronem, potřená hořčicí a ještě obložená okurkou. :-)

8 Janka Janka | Web | 14. března 2017 v 21:35 | Reagovat

Takhle připravit rybičku by mě vůbec nenapadlo. Ale je to prima změna a určitě moc dobrá. :-)

9 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 15. března 2017 v 8:07 | Reagovat

Jůůů, to vypadá skvěle a filé máme rádi. :-)

10 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 15. března 2017 v 15:41 | Reagovat

Jé Dáši, my dnes měli také rybu - pelátii, nebo si ten název pletu ;-)

11 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 15. března 2017 v 15:45 | Reagovat

[10]: Oprava, Dáši je to tilápie :-D. Mírně potřít hořčicí - okořenit sůl pepř a obalit v mouce - osmažit. Podávat zakápnuté citrónem a k tomu uvařené rýžové nudle - mírně osmahnuté na pánvi ke konci zakápnuté sojovkou. Doplnit zeleninou a jogurtovým dipem - mňam. :-)

12 Hanka Hanka | E-mail | Web | 15. března 2017 v 21:08 | Reagovat

My jíme ryby minimálně jednou týdně, Dáši.
Tenhle recept vypadá skvěle. Díky za inspiraci, vyzkouším! ;-)  :-)

13 dauma dauma | E-mail | Web | 16. března 2017 v 10:16 | Reagovat

[1]:[2]:[5]:[6]:[8]:[9]:[12]:
Jsem ráda, že jsem vás inspirovala :-)
Přeji vám krásné jarní počasí :-)

[2]: Jitu, z čeho se skládá salát Coleslaw ?

[4]: Losos mňam :-) Jsi borec, pokračuješ zodpovědně v dietě :-)

[7]: Ryba není vůbec kyselá :-)

[11]:Maruško, název ryby tilápie jsem nikdy neslyšela :-? Kdes ji koupila ?

14 signoraa signoraa | Web | Sobota v 18:34 | Reagovat

Dášo, to vypadá naprosto skvostně. Já včera filé koupila a mám ho v mrazáku. Chybí mi kapary, ale přesto to určitě vyzkouším. :-)

15 dáša dáša | Web | Pondělí v 15:59 | Reagovat

[14]:Alenko, neměla jsem také kapary, možná příště :-) Chutná to velice dobře :-P
Přeji Ti samé pohodové dny :-)

16 duchodkaevka duchodkaevka | Web | Pondělí v 17:17 | Reagovat

Filé zase jinak, s tou osmahnutou slaninou to musí být moc dobré. Díky za tip, určitě vyzkouším :-)  :-P

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama