Šťavnatý pečený losos

4. listopadu 2015 v 0:55 | dauma |  Z kuchyně



Pečený losos


Příprava je jednoduchá a s opečenými bramborami spolu v keramické ( nebo pekáči ) formě
vám ušetří nádobí a přiláká svou vůní ostatní stolovníky.


losos - váha dle počtu strávníků a velikosti porcí

oloupaný citron

česnek

tymián

olej

brambory uvařené ve slupce


Rybu shora nařízneme do 3/4 výšky masa, aby se do vzniklých řádků vešly poloviny plátků citronu a plátečky česneku.

Asi takto.






Posypeme tymiánem.


Do dlaně si naleji olej a rukou jím potřu rybu po hřbetu.


Uvařenými překrájenými bramborami rybu obložím a dám na každou brambůrku tenký pláteček másla.
Přileju vodu ( dle velikosti ryby ) na šťávu.

Rybu neobracím - rozpadla by se.




Ó lalá.....


Dobrou chuťS vyplazeným jazykem
 


Komentáře

1 Libby Libby | E-mail | Web | 4. listopadu 2015 v 5:53 | Reagovat

Dáší, ta vypadá krásně, mňam :-P  ;-)

2 Zdenka Zdenka | E-mail | Web | 4. listopadu 2015 v 6:44 | Reagovat

Vypadá to báječně :-P Já dnes budu dělat pstruha lososovitého :-D

3 Evina Evina | E-mail | Web | 4. listopadu 2015 v 7:39 | Reagovat

U nás se ryby nejí(ne mojí vinou),ale tohle vypadá nádherně...přijdu ochutnat :-),ale asi nic nezůstalo,že? :-D  :-D  :-D

4 VendyW VendyW | E-mail | Web | 4. listopadu 2015 v 8:32 | Reagovat

Myslím že to vypadá naprosto skvěle! A chutnat stejně. :-)

5 Jana Jana | Web | 4. listopadu 2015 v 8:49 | Reagovat

Mňam, teda Dáši ,to vypadá báječně :-)

6 Jarka Jarka | Web | 4. listopadu 2015 v 9:58 | Reagovat

No páni Dášo, zavonělo to až k nám domů.
Lososa jsem ještě nikdy nekoupila, zdá se mi to moc peněz, ale vypadá víc než lákavě. :-P  :-D

7 Hanka Hanka | E-mail | Web | 4. listopadu 2015 v 11:21 | Reagovat

To je lahůdka už od pohledu, Dáši.
V mrazáku mám lososa, tak vyzkouším tvůj recept.
Myslím si, že budu pochválená!
Díky a měj se krásně. :-)

8 Jitka Jitka | Web | 4. listopadu 2015 v 14:08 | Reagovat

Mňam. Lososa mám ráda a tak recept taky vyzkouším. :-)

9 Intuice Intuice | E-mail | Web | 4. listopadu 2015 v 15:19 | Reagovat

Dáši, to vypadá nádherně! Opisuji si, kluk bude mít radost, až vyzkouším. :-)

10 Ježurka Ježurka | Web | 4. listopadu 2015 v 16:26 | Reagovat

Dášenko, já se přiznávám, že ryby nemusím a lososa jsem ještě nejedla, tak ani nevím, jestli by mi chutnal. Ale jestli ano, tak bych si dala určitě toho tvého. Vypadá to opravdu moc dobře. :-)

11 MarijaKes MarijaKes | E-mail | Web | 4. listopadu 2015 v 18:42 | Reagovat

Teda, Dáši, to vypadá dobře a s tím citronem a česnekem lahůdka. Vyzkouším. :-)

12 Eva Eva | Web | 4. listopadu 2015 v 19:43 | Reagovat

Dneska čtu na blocích samé dobroty ryby mám mooc ráda Měj se fajn :-)

13 Helena Helena | E-mail | Web | 4. listopadu 2015 v 22:06 | Reagovat

Ahoj Dáši, vypadá to excelentně, a vůně v celém baráku, vidˇ? :-)  :-) Jak to máš dlouho v troubě?, ryba nepotřebuje dlouho a brambory jsou uvařené, dobrý tip. :-)  :-) A co že nespíš v tuto dobu?????? :-)

14 ogariexena ogariexena | Web | 5. listopadu 2015 v 20:11 | Reagovat

Mňam s velkým M :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama