Marinované maso-vydrží 3 týdny naložené

30. června 2010 v 12:01 | dáša |  Z kuchyně

3 vejce, 2 lžíce solamylu ( pozor : jeden solamyl je na pečení pečiva
a druhý na maso a zeleninu ),3 lžíce majoránky, 1 lžička pepře,
1 lžička drceného kmínu, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička Wocesteru,
1 lžička soli, 8 - 10 stroužků česneku, 8 - 10 plátků libového vepřového
masa ( používám plecko = ramínko ).

Česnek rozetřeme a s výše uvedenými dávkami smícháme dohromady.
Plátky masa naklepeme, obalíme v omáčce a poskládáme je na sebe
do sklenice ( já používám keramickou mísu ).
Zbytkem omáčky zalijeme a přikryjeme alobalem.
Vydrží v ledničce celý měsíc.
Opékáme na rozpáleném oleji a podáváme s chlebem a oblohou.

Toto maso dělám už 20 let. Ještě se mi nestalo, že by se maso zkazilo.
Když nevím, co mám vařit nebo se mi nechce v létě ve vedru , tak
postupně ubírám.

Když někdo nenadále přijede, tak vytáhnu další plátky.

Je to lahůdka, která se výborně osvědčila, každému zatím chutnala

Dobrou chuť !
 


Komentáře

1 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 21. února 2013 v 18:54 | Reagovat

Pročetla jsem recepty, vyzkouším něco s celerem. Sýr Lučinu si dělám po domácku z 1 velký jogurt smíchám s 1,5 dcl smetany či šlehačky - mírně osolím a nechám přes noc okapat v cedníku přs plátno. Druhý den je Lučina hotová - ochutit dle svého - křen, bylinky a podobně. :-)

2 MirekČ MirekČ | Web | 30. března 2013 v 13:33 | Reagovat

S tím solamylem to moc nechápu. Myslel jsem si, že je to bramborový škrob, tudíž polysacharid. A netušil jsem, že se nějaký jiný používá na pečení a jiný na maso. Není to jedno?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama